Puf, pant


(piše: taja)
Kad je Jovan pre oko dva meseca prohodavao, mama je rekla:
– Ne računam da je prohodao dok se sam ne popne na treći sprat!

To zato što je to dete teško kao tuč, a često se i hudinijevski okreće i vrti u rukama da bi nešto video ili duže gledao.

E, pa, mališa se jutros sam popeo na treći sprat, držan samo za jednu ruku zarad ravnoteže, i to ne na normalan dečji način, osvajajući prvo svaku stepenicu sa obe noge, nego grabeći svakom nogom po jednu. Mama kaže da je malo stenjao i uzdisao, ali uživao.

Pitanje je dana kada će sam nositi svoja kolica.
A mogao bi da pomogne i oko namirnica. Ionako smo uvek pretrpani, a kad su zidali zgradu stali su kod trećeg sprata – da ne bi morali ga ugrađuju i lift.
Ili da sam ode po kamiončić što ga je juče bacio sa terase (posle čega je dugo gledao dole kroz rešetke i tužno ponavljao: „nema…“ što je naučio na keksu ili soku: pojede ili popije sve, a onda vrti praznim šačicama i viče „nema!“).

Inače, tata je sinoć po prvi put u svom i njegovom životu opravio igračku koju je sin pokvario (mehanizam u autiću koji ga gura napred). Autić je koštao samo 100 dinara, ali stvar nije u tome, pa ni u činjenici da nedeljno pokida po jedan takav, već u tome što je tata sinoć po prvi put u svom i njegovom životu…

Uzgred budi rečeno, najduže stepenice na svetu su servisne stepenice za žičaru
Niesenbahn na planini Niesen kod mesta Spiez u Švajcarskoj. Imaju 11.674 stepenika i penju se na visinu od 1.669 metara. Penjanje je dozvoljeno samo zaposlenima. (na slici: stepenište u Vatikanskom muzeju)

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s