Buran period za burnim periodom

Iza nas, a bogami i pred nama, je još jedan buran period.

Posle bezmalo tri godine tatinog potucanja na liniji SM-BG, porodica se na neodređeno vreme preselila u Zemun. Odredište je poznato posetiocima ovog bloga – stan dragog nam kuma (zabeleženo ovde, ovde i ovde).

A tata je pogazio zavet dat pred sobom da ćemo se seliti tek kada mališa bude mogao da nosi torbe i nameštaj, a ne da mi nosimo još i njega.

Istina, pomogao nam je oko novog rasporeda.


Sam kum je otišao trbuhom za obavezama.

Malo smo ga tražili po stanu, ali ne previše…


Mali brbljivac je preseljenje odlično podneo – izgleda da ga nije ni primetio. I dalje govori da tata ujutro ide na pos’o u be ge, da je kum u ’emunu i sl.

I drugih novosti ima dosta, ali odnose se uglavnom na naše dnevno-roditeljske teme tipa „Joca spaja i po 4 reči“, „Joca jede kao životinja“, „Joca zna pesmice“, „Joca je sinoć 40 puta tražio da mu pevam ‘ajde Kato'“, „Joca je jutros bio na ivici živaca kad je video da ne može da podigne 4 lopte istovremeno…“ i slično.


U međuvremenu su nam u poseti već bili jedna od dve baki i kum.Period koji nam predstoji sa sobom nosi nove izazove – koji idu uz mogućnosti vezane za promenu grada (tj. promenu veličine grada, da tako kažem).

Bićete obavešteni.

Uzgred budi rečeno, slavni teleskop Hubble (NASA) je napravio nove lepe slike sudara galaksija „Antennae“. Naučnici ovaj sudar nazivaju „brakom“, jer se u njemu rađaju milijarde novih zvezda.
„Antennae“ galaksije, udaljene od Zemuna nekih 68 miliona svetlosnih godina, počele su da se „sudaraju“ pre oko 500 miliona godina.
Ova slika je i najava identičnog sudara koji mi (naša galaksija, za lokal-patriote „Mlečni put“) imamo zakazan sa Andromedom za oko 6 milijardi godina. Daleko, ali neizbežno.

Advertisements

3 thoughts on “Buran period za burnim periodom

  1. heeej, imam slika da vam dam, kolko oćeš, sve lepa ne moš lepša Udruženjska deca :). Ajd, pa srećno vam preseljenje, i da nam ostanete u komšiluku zauvek.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s